center>
fancygens.com

8. 4. 2008.

Uskršnji sajam knjiga 2008. je otvoren u Domu sindikata


Tradicionalni Uskršnji sajam knjiga otvoren je danas u Domu sindikata i trajaće do 27. aprila. Pisac Miro Vuksanović otvorio je Sajam, na kome će biti izložene knjige 50 izdavača.

Vuksanović je rekao da gotovo nema mesta u Srbiji u kojem se ne pišu knjige, da je takođe malo onih u kojima nema poneki izdavač, ali da su sve ređa mesta gde rade knjižare.
"Nismo prebrojali knjižare u Srbiji, jer se plašimo zbira i zato što bismo na taj način saznali koliko smo smanjili brigu za sebe, za svoju kulturu, za knjigu i za reč u njoj", rekao je on.
Prema njegovim rečima, postoji puno sajmova knjiga u Srbiji, i na taj način pristajemo da knjižare postanu sajmovi, da knjige nemaju stalna i sigurna mesta i da se nude kao nešto manjini potrebno.
"Ta manjina je sve elitnija, zato za nju, sa željom da uskrsne opšta lepota čitanja, da što više knjiga bude otvorenih, proglašavam Uskršnji sajam knjiga otvoren", rekao je Vuksanović.
Na ovogodišnjem Uskršnjem sajmu knjiga, predstaviće se 50 izlagača, među kojima su i "Kreativni centar", "Laguna", "Mono Manjana", "Beogradska knjiga", "Službeni glasnik", "Partenon", "Evro Đunti".
Sajam će biti otvoren svakog dana od 9 do 20 časova, izuzev nedeljom kada će raditi od 10 časova, a posetioci će u Domu sindikata moći da kupe knjige sa popustom od 20 do 60 odsto.