center>
fancygens.com

2. 5. 2008.

TROJE- Dzulijan Barns


"Troje" (Talking it over) je roman o preljubi... na engleski način, opsesivnoj i opasnoj u kome su date sve lepe strane ljubavi, ali i krivica, kajanje, strah i poricanje. Barns je, kao majstor humora i raskošne tehnike, napisao duhovit, zabavan, poučan i blago crnohumorni roman.


Uzbudljiva rašomonska priča o ljuba-vnom trouglu u kome svaki akter ima svoju, drugačiju, verziju svakog događaja. U vidu monologa, koji su vodilja cele drame, likovi iskazuju svoja osećanja, mišljenja i stavove. Prolazeći kroz krizu tridesetih, suo-čavaju se sa problemima nedovoljnog poznavanja sebe i drugih, zbog čega i dolazi do glavnog sukoba među njima.


Džulijen Barns pripada grupi rado čitanih i često prevođenih savremenih pisaca koji radnju svojih romana razvijaju metodom bliskim dramaturgiji filmskog scenarija (Nik Hornbi "High Fidelity", Toni Parsons "Čovek i dečak", itd). Pisac na jedan specifičan, crnohumorni način osvaja čitaoca (tj. gledaoca) baveći se temama koje se tiču svakog od nas: samoća, dosada svakodnevice, (be)smisao življenja, želja za uzvraćenom ljubavi. Izgleda da je došlo vreme da se na sceni ponovo nađu jednostavne životne priče.


Režija- Milena Pavlović


Glumci:


Džil- Ljubinka Klarić


Stjuart- Milan Čučilović


Oli- Nikola Đuričko


Beogradsko Dramsko Pozoriste, 03.05.2008. u 20.30h


p.s. Ja sam gledala predstavu, i svima preporucujem, dobra je!